DR P1: Gadeidræt til folket

on

– Vi spillede selv streetbasket, og så opdagede vi, at der næsten ikke var nogen med indvandrerbaggrund i de klubber og foreninger, der fandtes. Det syntes vi var ærgerligt, og så besluttede vi at gøre noget ved det, fortæller Simon Prahm.

Det handler om starten på GAM3, der nu har eksisteret siden 2002, hvor den blev grundlagt af Simon Prahm og to af hans venner.

26 zoner i landet
GAM3 går ud på at få unge i socialt belastede områder til at dyrke gadeidræt – og GAM3 har valgt, at det skal være streetbasketball og dans. GAM3 arbejder i 26 zoner fordelt over hele landet, bemandet fortrinsvis med frivillige, der har lyst til at træne med de unge.

Events om sommeren
I hver GAM3 Zone afvikles der midt på sommeren en Street GAM3 event på områdets lokale streetbasketball-bane.

Street GAM3 består af fem timers intens basketballtræning med professionelle basketballspillere som trænere og hiphop DJs. Til sidst er der basketturnering og hiphop-koncert.
Desuden holder GAM3 en årlig turnering på Rådhuspladsen i København, hvor der også er DJ’s og koncerter.

Mindre hærværk
Folkene bag GAM3 understreger, at det ikke handler så meget om socialpædagogik. Det er sporten, der er vigtig. Det er bare en sidegevinst, at de f.eks. ringede fra Aalborg og fortalte, at man har sparet 300.000 kr. på hærværkskontoen i et belastet område, efter at GAM3 kom til.

Hør hele udsendelsen her: http://www.dr.dk/P1/Vita/Udsendelser/2010/04/23105748.htm

Leave a comment