Det sociale enzym og vejen ud af krisen

Billede
Er det alene markedet og erhvervslivet, som skal redde os ud af den økonomiske krise, eller har civilsamfundet også noget at byde på? Jeg faldt over et spændende kronik fra Jesper Nygård (adm. direktør, KAB), som har gjort sig nogle interessante tanker omkring hvad der skal til for at bære vores velfærdsstat videre i de kommende år, hvor presset på den vil blive øget af globalisering, pres på skatterne, økonomisk krise, etc. I et debatindlæg på danskekommuner.dk siger Nygård:

“Jeg tror, at løsningen ligger i en stærk kobling mellem de tre sektorer – staten, markedet og civilsamfundet. En vision om, at vi skal have frivilligheden og engagementet fra civilsamfundet, virketrangen fra markedet og den faglige tyngde fra den offentlige sektor til i meget større omfang at arbejde sammen og understøtte hinanden. Mit bud er, at der ligger en fantastisk mulighed i denne kobling. Der gemmer sig potentielt et socialt enzym, der kan frigøre vilde mængder energi.”

Andreas Hjort Frederiksen og hans team hos Social+ er inde på noget af det samme. De foreslår f.eks., at man på jobcentret bliver mødt med muligheden for at lave frivilligt arbejde den første måned i stedet for de knapt så meningsfulde CV-kurser.

Alt sammen er interessante tanker og netop det vi i GAM3 også forsøger at arbejde med. Kan man f.eks. frigøre den energi og det kreative potentiale, som de unge PlayMakers og KeyPlayers rummer, så vinder vi alle på det – både individ og samfund.

Hvis du vil mere i dybden med temaet, så hent hele publikationen “Det sociale enzym – essensen af tanker om et velfærdssamfund” (pdf).

Advertisements

One Comment Add yours

  1. simonprahm says:

    Hi Shanon. You’re always welcome. All the best, Simon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s