Link

DGI taler mod bedre vidende

DGI taler mod bedre vidende

DGI kalder GAM3 for en “kommercial aktør” i denne artikel i Politiken (klik på overskriften for at se artiklen). Lidt dårlig stil, når deres hovedbestyrelsesmedlem Per Frost Henriksen udmærket ved fra vores sidste møde, at vi er organiseret som en non-profit forening. Lidt skræmmende, for en person, som årligt er med til at håndtere skattekroner på et trecifret million beløb. De synes at være lidt desperate efter offentliggørelsen af tankerne for en national platform for gadeidræt.

Advertisements

3 thoughts on “DGI taler mod bedre vidende

 1. Hej Simon
  Jeg skal med det samme sige, at jeg ikke betragter Gam3 som en kommerciel aktør i den forstand, at der er nogen som trækker profit ud af Game3. men kan du ikke beskrive hvad I så er ?
  Er I en forening ? Og hvem er medlemmerne ?
  Er i en erhvervdrivende fond ? Hvem bestemmer og hvem råder over midlerne ?
  Og når du er igang, så vil vi gerne se listen over de mere end 20 store og små gadeidrætsorganisationer, som står bag initiativet om en nationalplatform for Gadeidræt.

  I DGI er vi enige i at gadeidrætten skal styrkes, men hvis noget skal have tilskud, er det jo rimeligt at få lidt indblik i struktur, aktivitetsomfang, økonomi og demokratisk opbygning.
  Jeg kan ikke genkende i din beskrivelse af foreningsidrættens udvikling, Hvad er din kilde til at foreningsdeltagelsen er faldet fra 67 til 41 i siden 2004 . Det passer ikke med IDANs undersøgelser.

  Venlig hilsen
  Søren Møller
  formand for DGI

  1. Hej Søren,

   Tak for et sagligt svar. I forhold til GAM3’s organisering, så er vi organiseret som en forening med årlig generalforsamling, bestyrelse, etc.. Medlemmerne er de mange unge på gadeplan, som dyrker gadeidræt i forbindelse med vores træningstilbud i de udsatte boligområder, hvor størstedelen af vores aktiviteter pt. foregår.

   Jeg synes, at det giver god mening at offentliggøre listen med hvilke organisationer, som indtil videre støtter op omkring initiativet med at skabe en national platform for gadeidræt. Jeg vil derfor foreslå resten af arbejdsgruppen, at vi rykker på dette. Vi har møde næste gang i slutningen af december/starten af januar, så der burde være noget online på vores Facebook profil for Gadeidræt inden for den næste måned (https://www.facebook.com/Gadeidraet).

   I forhold til tallene, så kommer de fra DIF’s idrætsforsker Kasper Lund Kirkegaard i artiklen her i Politiken (http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE2120607/idraetsforsker-vi-har-vendt-ryggen-til-klubberne-for-at-dyrke-os-selv/).

   Mvh,
   Simon

 2. Kære begge
  Mht. hvor tallene kommer fra, så stammer de tal, der blev brugt i interview med mig i POLITIKEN fra de to seneste Kulturvaneundersøgelser fra hhv. 2004 og 2012. Der er dog tale om foreningsidrættens andel af idrætsaktive, hvorfor de ikke direkte kan sammenlignes med Idans, der er på hele befolkningen.

  Mvh.
  Kasper
  Forskningsansvarlig, DIF

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s