En forspildt chance for positiv forandring

I en kommentar til den nye idrætsaftale, som blev indgået tidligere på ugen, tager Henrik Brandt (direktør i IDAN) handskerne af og kommer med en hård kritik af aftalen i det seneste nyhedsbrev fra IDAN. Her påpeger han, at den nye aftale snarere vil svække end styrke udviklingspotentialerne i idrætten:

Forklædt som en håndsrækning til foreningsidrætten og en ambitiøs vision for stigende idrætsdeltagelse i Danmark indgik hele viften af partier i Folketinget sent tirsdag aften en aftale om den statslige finansiering af idrætten, som desværre snarere svækker end styrker dynamikken på idrætsområdet i de kommende år.

– Henrik Brandt

I en anden artikel i Jyllands-Posten, kalder fremtrædende forskere aftalen for et “politisk selvmål”. De frygter, at man med den nye aftale kommer til “at dræbe al dynamik og i stedet styrke de store idrætsorganisationers monopol”. Aftalen vil næppe gøre bugt med den sociale ulighed i idrætten. Med henvisning til DIF/DGI, mener de, at det vil skabe “et selvlegitimerende, rapportskabende og politisk kommunikerende konsulentvælde, der allerede er gået grassat under udredningen.” Hårde ord fra to herrer, som normalt formulerer sig yderst diplomatisk.

Sidst men ikke mindst bemærkes det, at det er kedeligt, at gadeidrætten ikke er blevet tilgodeset, da den rummer potentialer for netop at løfte de idrætssvage i gang med fysisk aktivitet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s