Åbent brev til Blå Blok: Nedskæringerne i dansk udviklingsbistand

Jeg skriver for at udtrykke min stærkeste protest over de voldsomme nedskæringerne i dansk udviklingsbistand, der er på vej.

Jeg er medstifter og direktør i GAME, en dansk baseret NGO, der uddanner unge rollemodeller til at drive gadeidræt i udsatte boligområder i Danmark og i Libanon.

Jeg ved, at Danmark kan gøre en stor forskel ude i verden. Både på den korte bane med begavet og organiseret humanitær hjælp. Men særligt også på den stædige, længere bane: Udvikle civilsamfund, styrke demokrati, ligestilling, bekæmpe ungdomsarbejdsløshed, fattigdom og radikalisering. Lange, seje træk, der kræver midler. GAME arbejder i Libanon i samarbejde med organisationer som KVINFO og MS/ActionAid og får støtte og rådgivning af CISU.

At skære i den langsigtede udviklingsbistand vil være en katastrofe og spænde ben for succes-historier, som den om frivillige Cyrine, der hjælper til at styrke ligestilling i Libanon: http://gamedenmark.org/news/people-of-game-cyrine-nabulsi-er-frivillig-playmaker-i-libanon/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s